Полезна информация

Нямаш време за тренировка? Ето 5 навика, които ще те държат винаги във форма.

Трудно ли ти е да намерш време за себе си?

Не те виним, с безкрайните списъци със задачи, работа и задължения е трудно да отделиш време за тренировка. Затова в тази статия, ние от Max Dynamics споделяме с теб 6 полезни навика, които ще те държат във форма винаги, дори в натовареното ти ежедневие.

#1. Стартирай деня си с питателна закуска.

Повечето хора са склонни да пропускат закуската през седмицата преди да отидат на работа. Най-често поради липса на време, а понякога и поради липса на желание да приготвят нещо рано сутрин.

Но това, което искаме да знаете е, че наистина закуската е най-важното хранене за целия ден. Тя ти осигурява необходимите хранителни вещества, зарежда те с енергия и тонус. Ако пропуснете закуската, тялото ви възприема всяко друго хранене за междинно, а това въобще не е здравословен навик.

Приеми закуската като гориво за твоето тяло. Също както колата ти се нуждае от гориво, за да запали сутрин или да те придвижи където пожелаеш, така и тялото ти се нуждае от тази храна, за да започне да функционира ефективно.

#2. Консумирай винаги прясна храна, поднесена на малки порции.

Опитай се да се храниш балансирано, за да осигуриш на организма си основните хранителни вещества, от които се нуждае. Балансът между въглехидрати, мазнини, протеини и други хранителни вещества е от изключителна важност. Богатата на хранителни вещества храна ще помогне за възстановяването на мускулите след физически упражнения. Консумирай повече домашна храна, на малки порции, но по-често.

#3. Храни се редовно, но не преяждай... особено със сладкиши.

Всичко, което се прави в умерени количества, е добре, но преяждането със сладкиши далеч НЕ спада към тази категория.

Скуката и стресът допринасят за предизвикването на нездравословно желание за сладко. Опитай се да установиш какво предизвиква това чувство и да се справиш с него. Ако ти е скучно, не отлагай, а започни със следващата задача от списъка си.

Когато пък се чувстваш стресиран поради натрупване на работа, направи си 10-минутна почивка, в която можеш да медитираш или просто да седнеш навън, за да наблюдаваш как светът се движи около теб. Ако имаш домашен любимец, това е още по-добре. Игрите и занимаията с домашните любимци успешно редуцират стреса.

Честото похапване между храненията и през нощта е друг нездравословен навик, ако не се контролира. Вместо да похапваш нещо постоянно, можеш да консумираш малки порции храна на равни интервали. Кой е казал, че можеш да се храниш само по три пъти на ден?

#4. Не прави компромиси със съня си.

Всички обичаме да гледаме любимите си сериали и сме оставали до късно или през нощта, за да завършим и този сезон. Но повярвай, сънят ти е много по-важен и не бива да правиш компромиси с него.

Тялото ти използва това време, за да се излекува и да поправи всички щети, нанесени през деня. Много телесни функции също зависят от това време на почивка, за да могат да си свършат работата ефективно. Така че добрият 7-8-часов сън е много важен за твоята система.

#5. Добрата хидратация е от изключително значение.

Това е може би най-важният и най-здравословен навик в тази статия. Пий вода първо сутрин и на равни интервали през деня. Това помага да поддържаш тялото си хидратирано.

Не случайно се казва, че водата е еликсирът на живота. Тя е жизненоважен компонент на организма, тъй като тялото е съставено от около 60% от нея. Много от функциите на тялото зависят от количеството вода в него, като храносмилането, регулирането на телесната температура и дори регулирането на теглото.

Водата помага за прочистването на храносмилателната система, затова е и толкова добър спътник в борбата с излишните килограми.

От Max Dynamics знаем колко важно е за теб винаги да си във форма. Затова създадохме подходящи изоточни напитки, които хидратират тялото и му доставят нужните витамини и минерали. За да можеш да ги консумираш дори когато не ти остава време за качествена тренировка. Избери любимия си вкус, който ще те поддържа във форма. Винаги. Ти си на ход!