Полезна информация

6-те най-подходящи активности, които да практикувате през лятото

Лятото вече е тук, навън е топло и е време да излезеш от спортната зала, за да пренесеш любимите си спортни занимания на открито! Съществуват такива дисциплини, които са идеални именно за слънчевите дни и със сигурност ще ти донесат удовлетворение и приятен начин да се погрижиш за фигурата си.

 Специалистите съветват да използваме пълноценно всяка наша свободна минута, докато навън е още топло и приятно – време много подходящо за физическа активност. Ето 10 от най-популярните летни спортове:

• Футбол

Футболът е толкова масов спорт, че можеш да го практикуваш, където и да се намираш. Навсякъде има условия за футбол, необходима ти е една поляна, топка и четен брой ентусиасти. Това е спорт, който може да развие много качества у практикуващите го. На първо място, подари аеробната специфика на натоварването – бягане на къси разстояния, спринтове и стартирания. По този наичн получаваш страхотно кардио, развиваш мускулите на краката, контролираш наднорменото тегло и се забавляваш.

• Колоездене

Освен, че се наслаждаваш на прекрасното време и чистия въздух, докато караш колело, се грижиш за здравето на цялото си тяло. Колоезденето е един от най-масовите спортове за лятото. Той има толкова много разновидности – планинско, шосейно, ърбън и много други. Където и да живееш, ако притежаваш колело, нямаш извинение да не дадеш шанс на този толкова приятен и отморяващ спорт.

• Плажен волейбол

Плажният волейбол е атрактивен както за гледане, така и за практикуване. Не е нужно да си експерт, за да го играеш – игрището е сравнително малко за 6-членните отбори и винаги има кой да ти помогне. Не се изисква и специална физическа подготовка, защото малцина са тези, които могат да отскачат нависоко от пясъка. Не се притеснявай, че ще се овъргаляш в пясъка – морето е само на няколко метра. Пък и плажният волейбол е идеален за запознанства, така че – не се колебай да го опиташ.

• Ролери

Ролерите са идеални за лежерна разходка. Не изискват сериозна инвестиция, а практически може да ги кара всеки. Освен това ти трябва единствено сравнително равен терен. Дали ще си сам или с приятел – няма значение., винаги е забавно. Е, в началото може да се сдобиеш с няколко синини от неочаквани падания, но не се отказвай – не е болка за умиране.

• Тенис на корт

Безспорно подходящ за лятото тенисът ще те раздвижи идеално, без да рискуваш сериозни травми. Остави фамозните отигравания на професионалистите. От теб се иска да връщаш топката в противниковото поле и да се забавляваш.

• Водни спортове

Грехота ще е да пропилееш лятото, без да си пробвал поне един от множеството водни спортове. Сърф, водни ски, уейкборд – перфектни са за топлото време. Във водата винаги е хладно, а удоволствието е гарантирано. Естествено, в началото винаги е трудно, но не трябва да се разочароваш. Защото дори да не си  усвоил тънкостите на различните водни спортове, поне си си изкарал супер. А това е най-важното.

Единственото, което те съветваме да не забравяш докато спортуваш през лятото е да внимаваш за нормалната хидратация на тялото, тъй като за всеки спорт, тя е от голямо значение. Можеш винаги под ръка да имаш от нашите изотонични напитки, които ще ти помогнат да си винаги във форма!

С Max Dynamics ти си на ход!