Полезна информация

7 начина да намалите коремните мазнини, без да разчитате само на диети

За да стопите нежеланите коремни мазнини и намалите теглото като цяло, трябва да  направите промени в начина си на живот, като се започне с постепенно увеличаване на физическата дейност, по-здравословно хранене, намаляване на стреса. Спазването на тези основни правила би довело до още по-добри и трайни резултати, ако бъде комбинирано с прилагането на масажи и иновативни технологии за ремодилиране на тялото, които ще разгледаме по-долу.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ КОРЕМНИТЕ МАЗНИНИ?

Мазнините около коремната област са коремни мазнини и се разделят на два вида:

Мазнината под кожата е позната като подкожна мазнина. Висцералната мазнина от своя страна, се намира около органите, особено в коремната кухина, обгръщайки стомаха, черния дроб и червата. Тя е по-опасна и вредна за здравето. Може да бъде елиминирана с промени в начина на живот и диетичен режим на хранене.  От естетична гледна точка козметичната индустрия предлага комбинация от технологии за намаляване на коремната обиколка и оформяне на тялото без болка и без възстановителен период, необходим при инвазивните методи.

КАК ВРЕДЯТ КОРЕМНИТЕ МАЗНИНИ?

Прекомерното натрупване на мазнини в коремната област увеличава риска от появата на много заболявания като: • Сърдечни заболявания

• Инфаркт, инсулт

• Високо кръвно налягане

• Инсулинова резистентност

• Болест на Алцхаймер

• Астма

• Някои видове ракови заболявания ( рак на гърдата, рак на дебелото черво).

Намаляването на коремните мазнини ограничава риска от появата на изброените по-горе заболявания.

КАКВА Е ПРИЧИНАТА ЗА НАЛИЧИЕТО НА КОРЕМНИ МАЗНИНИ?

Както споменахме, причините за появата на коремни мазнини са много:

• Лош хранителен режим

• Липса на физическа активност

• Генетична предразположеност

• Тютюнопушене

• Консумацията на алкохол

• Стрес

• Липса на сън

КАК ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ КОРЕМНИТЕ МАЗНИНИ?

Първата стъпка към премахване на нежелените мастни натрупвания в коремната област е промяната в начина  на живот (намаляване на стреса, въздържане от тютюнопушене, добър сън) и предприемане на действия в няколко основни посоки, като:

Подобряване на хранителния режим: Храната, която приемате, има важна роля за цялостното състояние на тялото и организма ви. Балансираният режим на хранене има положителен ефект върху здравето. Избягвайте храна, която съдържа рафинирани въглехидрати и захар, както и мазни храни. Яжте храни, богати на хранителни вещества и лесно смилаеми.

Въздържане от консумацията на алкохол:

Алкохолът е вреден за здравето, тъй като съдържа огромно количество захар, което води до покачване на теглото. Вместо алкохол, пийте повече течности, които да подобрят храносмилателната система и детоксикират тялото. Детоксикацията помага и за намаляване на коремните мазнини.

Повече спорт:

Заседналият начин на живот се отразява върху здравето и може да причини много здравословни проблеми. Ако желаете да намалите теглото, трябва да спортувате активно. Комбинирането на аеробна дейност с фитнес е един от начините за премахване на мазнините в коремната област. Преди физически упражнения можете да приемате енергийна напитка за увеличаване на енергийната сила, но трябва да внимавате за теглото. Прилагане на комбинация от иновативни технологии за намаляване и трайно премахване на коремните мазнини

Компресивна микровибрация:

Най-безопасният и близък до естествената физиология на тялото ни метод за справяне с излишните килограми е компресивната микровибрация. Посредством този патентован метод се активизира кръвообращението, подобрява се лимфотокът, стимулира се мускулния тонус и се разкъсват връзките между фиброзиралите септи в подкожната тъкан. Всичко това води до активизиране на мастната тъкан и активиране на рецепторите в мембраната на адипоцитите, които са отговорни за липолизата (горенето на мазнини). Отслабването се случва по естествен и природосъобразен начин без да натоварва бъбреците и черния дроб.

Ремоделиране чрез ултразвуков апарат

Основен акцент в третирането на коремните мазнини е използването на специализирани естетични платформи, които комбинират 3 типа ултразвукови вълни за безопасно и ефиктивно премахване на коремните мастни натрупвания. Ултразвуковата енергия се насочва селективно към мастните клетки, предизвиква вибрации, които водят до разкъсването им, докато околните тъкани остават незасегнати.

Стягане на кожата с радиочестота

Основен проблем при загубата на голям обем мастна тъкан е отпускането на кожата. Процедури с радиочестота са ефективен начин за справяне с отпуснатата кожа. Съвременните апарати съчетават три модерни технологии за борба с целулита и отпуснатата кожа – мултиполярна радиочестота, пулсиращо магнитно поле и термометър за анализ на кожата.

Криолиполиза

Криолиполизата е процедура за намаляване на мазнините в определени области на тялото чрез замразяване и впоследствие разрушаване на мастните клетки. В резултат на охлаждането мастните клетки се разграждат по естествен начин и постепенно дебелината на слоя мазнина намалява. Това не е процедура за загуба на тегло като цяло, а за локално третиране на мазнините в определени зони (изключително ефективна терапия в областта на корем, паласки, бедра, колене, бричове и др.). Още при първата процедура се унищожават трайно минимум 20% от мастните клетки в третираната зона и до 70% при курс от 3 терапии.