Полезна информация

Физическото натоварване и процесите в тялото

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ?

По време на физическо натоварване организмът губи течности и електролити с потта и изчерпва енергийните запаси в мускулите.

ЗНАЕТЕЛИ, ЧЕ?

Загубата на течности и електролити по време на  физическо натоварване  в краткосрочен план  води до дехидратация(обезводняване) и енергиен недостиг, което затруднява провеждането на ефективни тренировки, а в дългосрочен се нарушава възстановяването и прогреса в тренировъчния процес. Причината се крие в два фактора – дехидратацията и хипогликемията.

ЗНАЕТЕЛИ, ЧЕ?

По време на физическо натоварване, когато водните загуби при изпотяването и учестеното дишане не се заместват адекватно, се появяват симптоми на дехидратация - при загуба на 1% от теглото –жажда, при 3%-намалена мускулна сила и издръжливост, при 5% - 7% - нарушентоплинен толеранс и отпадналост.

За решаване на този подценяван в спортната практика проблем MaxDynamicsTM.

предлагат серията изотонични,тонизиращи, витаминизирани и минерализирани напитки. Те осигуряват необходимите минерали и витамини на организма, а варианта  MaxDynamicsTM 3000 mg L-CARNITINE съчетава блестящата комбинация от витамини, минерали и 3000 Mg L-CARNITINE, поети с 0 калории енергия, което го прави подходящ за редукция на телесната маса.