Полезна информация

Изотонични, витаминизирани и минерализирани напитки

MaxDynamicsTM   550 mL

При физическо натоварване организмът губи течности и електролити с потта, като същевременно изчерпва енергийните запаси в мускулите. В краткосрочен план това предизвиква дехидратация и енергиен недостиг, което затруднява провеждането на ефективни тренировки. А в дългосрочен план – нарушаване на възстановяването и прогреса в тренировъчния процес, причината за което се крие в два фактора - дехидратацията и хипогликемията.

Когато водните загуби при изпотяването и учестеното дишане не се заместват адекватно, се появяват симптоми на обезводняване (дехидратация), като при загуба на 1% от теглото – изпитваме жажда, при 3% - намалени мускулна сила и издръжливост, при 5-7% - нарушен топлинен толеранс и отпадналост.

За решаване на този подценяван в спортната практика проблем, MaxDynamicsTM предлага серията от негазирани изотонични, витаминизирани и минерализирани напитки. Наред с отличния им вкус, техният състав е формулиран така, че след приемане, бързо и за продължителен период от време да заместват и задържат в организма изгубените течности и електролити при тренировка, друг вид физическо натоварване или изпотяване.

Изотоничните варианти на напитките MaxDynamicsTM (кактусова круша и бъз с лимон) са нискокалорични, но съдържат и въглехидратен източник, което предпазва организма от хипогликемия. Включват в състава си 12 витамина и 4 минерала. Последните осигуряват изотоничността на напитката (броят на частиците от соли в течността е равен на този в клетката). Те заместват загубените минерали по време на тренировка и увеличават връщането на течностите в кръвоносните съдове, както и задръжката им за продължителен период от време в циркулацията. Така не само се избягва дехидратацията, но се подпомагат възстановителните процеси след натоварване.

Тонизиращите варианти на напитките MaxDynamicsTM (портокал и банан с ягода) съдържат 0 калории, подсладени са със стевия, което ги прави изключително подходящи за хора на редуцираща диета. Също включват в състава си 12 витамина и 4 минерала. Витаминният комплекс ускорява възстановяването на АТФ в мускулите и елиминирането на свободните радикали, получени в резултат на екстремното физическо натоварване.

Тонизиращата витаминизирана и минерализирана вода MaxDynamicsTM (зелена ябълка  и лимон) съдържа 12 витамина и 5 минерала, и е специално обогатена с магнезий и цинк, което я прави изключително подходяща за утоляване на жаждата и възстановяване на загубените електролити и посрещане на витаминните нужди на организма.

Напитките от серията MaxDynamicsTM не съдържат аспартам, цикламат и кофеин!

Заради подходящия си състав са включени като елемент на възстановяването при подготовката на представителни отбори от всички видове спортове - лека атлетика, футбол, баскетбол, волейбол, гребане и кану каяк, плуване, бодибилдинг и фитнес, бойни изкуства и др.

Подходящи са за всяка възрастова група, без ограничение.