Полезна информация

Как да останеш във форма по празниците

Коледните и новогодишните празници наближават, а за много от нас това означава пауза на тренировъчния и хранителния режим. Плануваме събирания с роднини и приятели, трапезата се очертава да бъде голяма и вкусна, а поводите… безброй! Всичко звучи чудесно, но след празниците обикновено съжаляваме за това – колко сме прекалили с ястията. Да не говорим, че влизането обратно в тренировъчен режим е много предизвикателна задача. Е, не е нужно да минаваш през този труден период след празниците. В тази статия ще ти дадем няколко полезни съвета как да останеш във форма по време на Коледа и Нова Година! 

5 съвета как да останеш в топ форма по празниците

Снаквай здравословно

Първоначално може да ти се стори странно, но ако похапваш често между храненията, може да избегнеш преяждането, което свързваме с празниците. Нямаме предвид снакс с баничките на баба и неустоимите локуми, ами да имаш под ръка някакви любими ядки или протеинови хапки. Така ще бъдеш винаги сит и шансът да прекалиш с яденето е много по-малък. 

Направи си тренировъчен план

Може би няма да имаш достатъчно свободно време за обичайните си тренировки по време на празниците, но може да си плануваш кратки и ефективни упражнения, които да присъстват в ежедневните ти планове. Запомни – дори 20 минути тренировка на ден е по-добре от никаква. Ако не успееш да стигнеш до фитнеса, има много видове упражнения, които може да правиш в домашни условия. Ето ти примерна 20-минутна тренировка от вкъщи, която ще те поддържа в топ форма!

Не спирай да се движиш

Освен кратките тренировки, които може да си правиш от вкъщи, те съветваме да включваш постоянно движение в ежедневието си. Например ако забележиш, че стоиш прекалено дълго на едно място, тогава една кратка разходка би ти се отразила изключително ободряващо и тонизиращо. Друг съвет, който имаме за теб, е да се раздвижваш на всеки 30-60 минути. Било то да направиш малко разтягане или леки упражнения като клекове, за да раздвижиш тялото си и да изгбегнеш неприятни схващания. 

Набавяй си достатъчно количество сън

Адекватната почивка е също толкова важна за поддържане на отлична спорта форма, колкото и самото движение. Липсата на сън дисбалансира хормоните, при което ти усещаш отпадналост и апетит за по-сладки и мазни храни. Почивката има голямо значение и за нивото ти на мотивация. Така че ако постоянно се разкъсваш между различни празнични поводи и не си взимаш почивка, ти ще изгубиш мотивация за изпълнение на плануваните тренировки. 

Пий повече вода

Знаеше ли, че пиенето на вода преди хранене може да доведе до загуба на тегло? Няколко проучвания сочат, че хората, които го правят за продължителен период от време, забелязват, че апетитът им намалява и се хранят с по-малки порции. Сега си представи колко полезно ще е да включиш този навик по време на празниците. Но не забравяй да се хидратираш и по време на тренировките си. 

За да бъдеш винаги в отлична форма, ти препоръчваме спортните напитки на Max Dynamics, които съдържат 0 калории и са подсладени със стевия. Те съдържат в оптимални количества всички хранителни вещества и електролити, от които тялото ти се нуждае за спортните ти представяния. Виж всичките ни продукти тук, избери любимия си вкус и се зареди с висококачествени напитки за следващата си тренировка!