Как практикуването на йога може да помогне със спортните ти цели?

Без значение какво практикуваш, на какво ниво си и какви цели си поставил пред себе си, йогата ще ти позволи да развиеш някои универсални физически качества и да подобриш цялостно психическото си състояние. Това, от своя страна, ще ти помогне да достигнеш следващото ниво в твоя собствен спорт. Поради тази причина решихме да споделим с теб няколко причини, поради които си заслужава да дадеш шанс на тази активност и да я включиш в тренировъчния си план.

Гъвкавост

Разтягането на различни групи мускули е значителен компонент от практикуването на йога на всякакво ниво. Редовните упражнения помагат за по-голям обхват на движението, подобряването на гъвкавостта, намаляването на болката в мускулите и ставите.

Намаляване на стреса

Проучванията показват, че йогата спомага за нормално функциониране на нервната система. Това се дължи на трите основни елемента от йога практиката – правилно дишане, правилна стойка и медитация.

Дишане

Дишането е голяма част от практикуването на йога, като съществуват най-различни дихателни техники, които се прилагат по време на упражненията. Правилното дишане може да бъде използвано и в контекста на твоя спорт с цел по-добро представяне.

Цялостно физическо състояние

Йога е едновременно силово и кардио натоварване, което помага по един по спокоен начин да постигнеш подобрение в определени мускулни групи, в зависимост от конкретното упражнение. Чрез нея можеш да развиеш още повече мускулите си на краката, ръцете, корема и раменете.

Увеличени нива на серотонин

Практикуването на йога ще се отрази добре на психическото ти здраве, тъй като последните проучвания показват, че той помага за отделяне на хормон на щастието. Така с редовни упражнение ще бъдеш по-енергичен и ентусиазиран, което можеш да пренесеш и в твоя собствен спорт.

Както виждаш, йогата може да има много ползи за теб, поради което ние от Max Dynamics силно я препоръчваме. Тя, в съчетание с нашите напитки биха могли да бъдат нещото, което ще ти помогне да постигнеш своите спортни цели.

Ти си на ход!