Полезна информация

Пет причини, поради които си заслужава да изберем CrossFit.

КАКВО Е CROSSFIT?

 В последните години Кросфит започна да придобива голяма популярност по нашите ширини. Този спорт представлява система за трениране, която предизвиква не само тялото, но и духа. Развива основните физически качества: сила, издръжливост, мобилност, бързина, баланс, експлозивност, точност.

Тренировките са кратки, но интензивни и съчетават разнообразни елементи от три вида спорт – вдигане на тежести, лека атлетика и гимнастика. Идеята е докато ставаш все по-силен, издръжлив и атлетичен, да опознаеш границите на възможностите си, състезавайки се със самия себе си и да изпиташ истинско удоволствие от предизвикателството, което ти поднася тренировката.

Кросфит е за хора, които търсят динамика и разнообразие. Този метод на трениране е особено застъпен в подготовката на състезатели от най- различни спортове, защото стои изключително далеч от понятието „рутина“.

МЕТОДИКА НА ТРЕНИРОВКИТЕ И РЕЗУЛТАТИ

Тренировките обикновено се състоят от групи, като се преминава през загрявка, специфично упражняване техниката на дадено движение, същинската част на тренировката и кратко разтягане. Кросфитът е многообхватен и е в състояние да подобри физическите ни умения и подготовка до нива, за които не сме и подозирали, като по този начин подготвяме тялото да ни служи по-добре в ситуациите от реалния живот – независимо дали ще се наложи да се затичаме след трамвая, да пренесем тежък куфар или пък да прескочим ограда.

Резултатите от своя страна се появяват много по-бързо в сравнение със стандартните фитнес програми. Освен, че стават по-силни, издръжливи и атлетични, кросфитърите се променят чисто визуално. Намалението на подкожните мазнини и увеличеното активно тегло са лесно постижими с Кросфит.

Ето пет несравними предимства, които ще ви накарат да обикнете Кросфит тренировките:

Тренира всички физически аспекти

В общи линии Кросфитът е наистина комплексен, насърчава много стилове на трениране и включва основите, а и не само, на някои от най-атлетичните спортове. Спомага за подобряване функционалността на тялото, заради прилагането на много упражнения, които имат пряко отношение към дейностите от ежедневието.

По-голям кардио-респираторен капацитет

Сред основните качества, които се развиват с кросфит, е издръжливостта на сърдечно-съдовата система. Това става чрез включването на упражнения, които държат пулса висок,напримербърпита, „планински катерач“ , спринтове, скокове на кутия, скокове на въже.

Бързо изгаряне на калории

Отслабването остава една от основните мотивации за практикуване на спорт. С полиартикуларните упражнения ще ангажирате повече мускули в изпълнението на вашите упражнения и следователно ще изисквате повече енергия от тялото си.

Дава бързи и желани резултати

Комбинацията от изпълнение на тренировки за сила, издръжливост, и кардио е един от най-ефективните начини за покачване на мускулна маса и в същото време изгаряне на мазнини, без нуждата да се подлагаме на екстремни диети.

Възможно е да се практикува навсякъде

Огромна част от упражненията могат да се изпълняват без никакво оборудване, а намерят ли се щанга и място за набиране може никога да не повторим една и съща тренировка. Тренировките са изключително разнообразни, интересни и в никакъв случай скучни и отегчаващи.

Най-важното, което трябва да знаете за едно уникално Кросфит преживяване:

Ако сте начинаещи, не бързайте! Започнете на по-бавни обороти и увеличавайте постепенно тежестите, докато достигнете форма, в която можете да предизвиквате възможностите си. Намерете добър и квалифициран треньор, който ще ви научи на основните движения, а след това постепенно и методично ще увеличава вашето натоварване.

От Max Dynamics знаем колко важно е по време на динамична и интензивна Кросфит тренировка тялото ви да бъде хидратирано и заредено с нужните витамини и минерали. Затова създадохме подходящитеизоточни напитки, които лесно възстановяват изхвърлените с потта течности при физически натоварвания. Заедно с това витамините и минералите позволяват равновесието в клетките да се възстанови най-бързо и ускоряват възстановяването на АТФ в мускулите. Изберете своя любим вкус и се погрижете за тялото си! Бъдете активни!

Вие сте на ход!