Новини

Шампионска хидратация с българските спортни напитки MaxDynamics

Както в професионалния, така и в аматьорския спорт най-добрите резултати се постигат с малки подобрения – стъпка след стъпка, ден след ден. С еднаква сила това е валидно както за най-добрите български спортисти, които усърдно се подготвят за спечелването на медал на тазгодишната Олимпиада в Париж, така и за любителите, които дерзаят с цената на упорити тренировки да постигнат своята собствена скромна версия на олимпийски подвиг, свързано понякога с много воля и ежедневни усилия в залите или на терена, целящи постигането на максимален и видим резултат за възможно най-кратко време.  

Наред с правилно издържаната в методично отношение тренировъчна програма, добавките, специализираните напитки и адекватната диета са мощно средство в тази насока, които използвани по подходящ начин от спортуващите, подпомагат  цялостната картина на прогреса, лесно измерим с представянето и постигнатите резултати. И съвсем логично, високото им качество гарантира оптималния резултат.

Спортните напитки имат за цел да предпазят спортуващите от последствията на загубата на вода и соли, а когато такава е налице – да рехидратират и възстановят загубените електролити. Известно е например, че редукцията на теглото дори само с 2%, в резултат на загуба на вода при неизбежното изпотяване, драстично намалява спортната работоспособност, възможността за концентрация и взимане на решения, което от своя страна е особено важно за някои спортове. В тази връзка, научните изследвания през последните години доведоха до консенсус между експертите от различни страни по света, който може да бъде резюмиран по следния начин: Хидратацията с подходящи спортни напитки трябва да се осъществява системно, започвайки още преди началото на тренировката и да продължава по време и след приключването ѝ, като се избягва консумацията на вода, вместо специализирани спортни напитки, защото това може да доведе до сериозен водно-електролитен дисбаланс в организма.

През последните години на българския пазар се появиха немалко брандове спортни напитки. Ние, MaxDynamics, сме един от тях! С какво се отличаваме от останалите обаче? Ние адаптираме формулите на своите продукти до последния детайл, с оглед задоволяване нуждите на активно спортуващите в най-рачлични спортове и натоварвания. Количеството и съотношението на витамини и минерали в нашите напитки, например, включването на разклоненоверижни амино киселини (известни като BCAA) или на бустера на мастния катаболизъм – L-Карнитин в доказаните реално ефективни дози, използването на стевия вместо захар като подсладител в повечето от тях, както и разнообразието от перфектно подбрани вкусове, правят напитките MaxDynamics без аналог на нашия пазар.

Спортните напитки MaxDynamics - създадени на базата на резултатите от дългогодишни и задълбочени научни проучвания на спортни лекари и нутриционисти.

Напитките, както и всички други продукти на нашата марка, се произвеждат от българската компания НУТРИМ. Тя има 30-годишна история в проучването и производството на спортни добавки, утвърдена е на четири континента и  е сертифицирана от Lloyd’s Register Quality Assurance, водеща в производството на специализирани храни, напитки и хранителни добавки със специално предназначение за спортисти и хора, подложени на екстремни физически натоварвания, за пациенти с различни заболявания, както и за масови потребители.

R&D-екипът, създал напитките ни, е български и е ръководен от проф. д-р Николай Бояджиев – професор по физиология и спортна медицина, международен експерт в сферата на функционалната диагностика и възстановяването в спорта, който участва в разработването на множество специализирани продукти за спортисти и хора поставени при екстремни условия на средата. Именно неговият опит и познания за специфичните изисквания на организма при екстремни натоварвания, допринасят за високото качество на продуктите ни.

Напитките са разработени изцяло с внимание към детайла, което може да се види във всеки един елемент, дори и във формата на самата бутилка, за да бъде тя максимално удобна за употреба по време на тренировка, както и в модерната спортна капачка, която прави възможно консумиране без разливане  дори по време на тренировка и при всякакъв вид движение. Но още по-съществени са предимствата на съдържанието. Нашите напитки са негазирани и не съдържат подсладителите аспартам и цикламат, за които има научни данни за неблагоприятен ефект върху организма при дълготрайна и системна консумация, а са подсладени със стевия. Не съдържат кофеин, което ги прави подходящи за широка употреба. Ниската им калорийност (за някои от разновидностите тя е нулева!) ги прави подходящи за консумация при хора на редуцираща диета. Съставът е разработен така, че да покрива напълно дневните нужди от водно и мастно-разтворими витамини. Напитките MaxDynamics с L-карнитин освен рехидратацията, подпомагат физическата издръжливост и разграждането на мастите в организма, а тези с разклоненоверижните аминокиселини (BCAA) – белтъчния анаболизъм! Те бързо утоляват жаждата и са с разнообразен и перфектен вкус.

MaxDynamics е брандът за българския спорт! Той е вдъхновен от и е създаден за най-добрите!

Нашите напитки са предпочитани от множество  елитни родни спортисти, които системно ги включват в тяхната възстановителна програма. Популярни са сред най-добрите български състезатели от леката атлетика, гребането, тениса, колоезденето, футбола, бойните изкуства и пр. Ние активно се включваме и като партньор в множество големи спортни мероприятия, а наскоро бяхме част от тенис турнира на Дема Спорт.

Опитайте напитките MaxDynamics и ще усетите разликата, която прави добрата хидратация! Можете да ги намерите в някои от най-големите търговски вериги, сред които са и Kaufland, Фантастико, Metro, както и повечето вериги бензиностанции. Повече детайли относно състава на продуктите и предимствата, които той предлага, можете да намерите в секция „Продукти“ на сайта ни.