Полезна информация

Тези кардио тренировки помагат за загуба на мазнини

Кардио упражненията са ключът към максимизиране на капацитета на тялото да изгаря мазнини, тъй като повишават сърдечната честота и увеличават консумацията на кислород. Ще откриеш всъщност, че предимствата от кардиото са не само в свалянето на желаните килограми, но също подобрява качеството на съня, помага за контролиране на нивата на кръвната захар, намалява стреса и подобрява настроението. 

В тази статия ще разгледаме различни кардио тренировки, които помагат за намаляване на мазнините и загуба на тегло, включително високо интензивни интервални тренировки (HIIT), бягане, колоездене, плуване и др. Имай предвид, че за оптимални резултати, трябва да съчетаваш кардиото със силови тренировки поне 2 до 3 пъти седмично.

5 тренировки, които помагат за загуба на мазнини

HIIT тренировки

При HIIT тренировките се редуват периоди на високо-интензивно натоварване и периоди на възстановяване. Предимствата от тези тренировки включват още ускорен метаболизъм, оптимално развитие на мускулатурата, повишена издръжливост и изгаряне на мазнини. Ако си начинаещ, те съветваме да започнеш бавно и постепенно да увеличаваш интензивността и продължителността на HIIT тренировките. Ето тук може да откриеш упражнения, които да включиш към тренировъчната си рутина. 

Бягане

Бягането е много популярен и ефективен спорт за загуба на мазнини, но трябва да подходиш внимателно към него. То има голямо въздействие върху тялото и може да доведе до наранявания, ако не се изпълнява правилно. Препоръчително е постепенно да увеличаваш интензивността и продължителността на тренировките, да загряваш предварително, да носиш подходящи обувки и да си вземаш адекватни почивки, когато тялото ти има нужда.

Катерене

Катеренето е форма на кардио тренировка, която е с много по-ниско въздействие върху тялото от бягането и е по-малко вероятно да доведе до наранявания. Това означава, че можеш да правиш много по-продължителни сесии, отколкото би с по-интензивни упражнения. Освен това тялото също се възстановява по-бързо. Може да упражняваш спортно катерене в планината или да правиш упражнения във фитнеса на пътеки за катерене на едно място. Тренировките под наклон изгарят толкова калории, колкото бягането, ако не и повече, подобряват мускулната издръжливост и ускоряват метаболизма.

Колоездене

Това е отлична кардио тренировка с множество ползи за здравето и благосъстоянието ти. Помага за подобряване на здравето на сърцето и белите дробове, притока на кръв, изгражда мускулна сила и намалява нивата на стрес. На всичко отгоре, колоезденето е чудесен начин да изгориш калории и да  поддържаш топ физическа форма, без да натоварваш ставите си. Умереното колоездене изгаря около 300 калории за 60 минути, но можеш да изгориш повече от това, ако увеличиш интензивността. Идеята на тренировките за издръжливост е да даваш повече от себе си точно когато си мислиш, че не можеш да продължиш.

Плуване

Плуването тренира всеки мускул в тялото и е солидна кардио тренировка за изгаряне на мазнини. За оптимални резултати, Николас Ризо, треньор и фитнес директор, казва, че най-доброто време за тренировка е сутрин преди закуска, тъй като тялото остава в състояние на глад, готово да използва мастните запаси като енергия. В тази статия може да научиш повече за плуването като начин за изгаряне на калории. Имай предвид, че колкото повече плуваш, толкова повече свиква тялото и пулсът на сърцето не се увеличава толкова много. Решението е да правиш още по-интензивни тренировки, за да надграждаш своите спортни резултати и да постигнеш поставените си цели. 

Бъди винаги в топ форма с Max Dynamics

За оптимални спортни резултати ти препоръчваме да опиташ новите протеинови продукти на Max Dynamics, които са разработени специално за атлети с афинитет към полезното и вкусно хранене. Продуктите са с високо съдържание на млечен протеин и страхотен вкус, които доставят нужната енергия, за да преследваш спортните си цели. Разгледай пълната гама от висококачествени протеинови продукти на сайта ни.  Не забравяй да носиш със себе си и бутилка спортна напитка BCAA + L-Carnitine Max Dynamics, перфектна за редуциране на телесните мазнини и ефективно хидратиране след тежка физическа тренировка. 

Ти си на ход!