Съвети

Тренировка вкъщи или във фитнеса?

Знаеше ли, че около 12% от всички карти за фитнес се закупуват през януари – наполовина повече от всеки друг месец! Основните причини за това са натрупването на празници в края на декември, след които хората отново искат да влязат във форма, както и, разбира се, новогодишните обещания, които много от нас си дават за по-добър начин на живот.

И тъй като отново е това време на годината, решихме да разгледаме ползите от тренировките във фитнеса и да ги сравним с тези на тренировките вкъщи. Разбирайки положителните и отрицателните страни и на двете, можеш да ги комбинираш, за да извлечеш максимални резултати и удовлетвореност.

Плюсове и минуси на тренирането във фитнес

Уреди: Фитнесът предоставя огромен набор от възможности за всякакъв вид тренировка, които просто няма как да имаме вкъщи.
Разход: Месечните карти в различните фитнеси варират, но при всички положения представляват допълнителна сума, която може да бъде спестена при тренировки вкъщи.
Мотивация: От друга страна, плащането на месечна такса е мотивиращ фактор за това да тренираш и да не си дал парите си напразно.
Неудобство: Ходенето до фитнеса включва допълнително загубено време в ходене до него, приготвяне на екип за тренировка и преобличане в съблекалнята сред други хора, което понякога представлява допълнително неудобство
Социален аспект: За разлика от тренировките вкъщи, във фитнеса си около други хора, в чиято компания тренираш, което може да направи целия процес по-приятен и мотивиращ.
Прекалено много хора: В някои случаи обаче именно хората могат да се превърнат в отрицателна страна за ходенето във фитнес, тъй като често именно уредът, който искаш да ползваш, е зает.

Плюсове и минуси на тренировките вкъщи

Удобство: Тренировката вкъщи спестява допълнителното излизане и ходене до фитнес, оправянето на раница и всички други неудобства.
Разсейване: Вкъщи е значително по-лесно да се разсееш от всякакви неща, като например близките си, телевизора и т.н.
Спестяване: Тренирайки у вас, спестяваш пари от месечната такса за фитнес, които можеш вместо това да вложиш например в хранителни добавки или по-добро хранене, което да помогне на резултатите ти.
Извинения: Ако намираш самомотивацията трудна, то тренирайки у вас със сигурност ще създаде предпоставки за намиране на най-различни оправдания за избягване на тренировките.
Разнообразие: Макар и с по-малко уреди, вкъщи си много по-гъвкав от гледна точка на разнообразието от упражнения, които са възможни, за които можеш да вземеш идеи от платформи и онлайн канали за тренировки в домашни условия.
Пространство: Тренировките вкъщи не винаги изискват толкова много пространство, но би представлявало трудност, ако искаш да си вземеш някой уред.


Ползи се крият и в тренировките вкъщи, и във фитнеса. Според нас в Max Dynamics, балансът в случая е ключов и всеки трябва да го намери сам за себе си. Независимо къде да избереш да тренираш, обаче, ние ще бъдем до теб на всяка крачка с нашите спортни напитки.

Ти си на ход!