Полезна информация

Защо стевия вместо захар?

Както вероятно знаете, стевията е една от алтернативите за захарта като подсладител на храни и напитки. Тя е изключително популярна, тъй като е естествен подсладител, който се извлича от растението Stevia Rebaudiana, а освен това не съдържа никакви калории, поради което е изключително подходяща за хората, стремящи се към здравословен начин на живот и по време на диети. Стевията е около 250-300 пъти по-сладка от захарта, а това позволява да бъде използвано много по-малко количество от нея за постигането на същия подсладителен ефект.

В тази статия ще разгледаме какво по-точно прави стевията по-добра за тялото ти и защо да замениш захарта със стевия. За целта, в долната таблица ще ти представим в какво по-точно се различават двете за четири основни компонента:

Стевия определено има големи предимства за здравето и тялото ти в сравнение със захарта по отношение на имунната и нервната система, поддържането на добри нива на кръвна захар и диетата ти. Затова ти препоръчваме да я употребяваш по-често за сметка на захарта. Ние от Max Dynamics подслаждаме почти всички наши продукти именно със стевия. По-конкретно можеш да я откриеш в следните продукти – всички от серията L-Carnitine 3000, изотоничните напитки с портокал и банан и ягода, както и всички протеинови барчета. Пробвай ги още сега. 

Ти си на ход!