Съвети

Как да влезем в максимално добра форма за 2 седмици

Търсиш начин как да влезеш в отлична форма за много кратко време? Тогава си на правилното място. В тази статия ще ти споделим няколко съвета как да осъществиш тази цел само за 2 седмици. Трите ключови действия за постигането на добри резултати са правилното хранене, пиенето на много вода и ежедневното горене на мазнини. Готов ли си за нашето предизвикателство? Ти си на ход!

Топ 6 начина да влезеш бързо във форма

Прави най-малко един час кардио всеки ден

Ако си супер отдаден на това да изгориш калории, тогава е препоръчително да правиш по един час кардио всеки ден, за да се впишеш в двуседмичния прозорец. Това може да включва бягане, плуване или колоездене. Важно е да споменем, че трябва да започнеш с режима си с бавни темпове и постепенно да надграждаш. Претоварването също не е здравословно.

Тренирай преди закуска

Замислял ли си се да пробваш “кардио на гладно?” Тази концепция я въвежда Джо Вега, основателят на The Vega Method. Както подсказва и името, това представлява извършване на кардио тренировка на празен стомах, обикновено преди закуска. Според Вега упражненията на гладно могат да подобрят изгарянето на мазнини и да подобрят подвижността. В тази статия ще откриеш още добри примери за изграждане на мощна сутрешна рутина. 

Остани активен през целия ден

Идеята тук е да бъдеш активен и извън тренировките си. Не трябва да правиш нищо сложно, а просто да включваш няколко семпли активности през деня, които могат да се окажат особено ефективни в постигането на целта ти. Такива дейности са например да избираш стълбите пред асансьора, да отидеш до магазина пеша или с колело вместо да използваш кола и така нататък.

Изпробвай нови физически упражнения

Ако обичаш да спортуваш често, знаеш, че идва един момент, в който тялото ти привиква с определени упражнения. Следователно и по-трудно виждаш резултат от тях. За да избегнеш това, ние те съветваме да изпробваш нови упражнения или методи на тренировка, така че постоянно да предвизвикваш тялото си. Едно предложение е да смениш сериите и повторенията с упражнения за време. По този начин тренировките ти ще станат по-разнообразни и ефективни.

Храни се здравословно

Ефективната тренировка и правилното хранене си вървят ръка за ръка. Ако искаш наистина да видиш отлични резултати във формата си, тогава трябва да обръщаш внимание и на диетата си. Знаем, че има вече десетки най-различни диети, които ти обещават бързи резултати и перфектна фигура, но не всички са здравословни или подходящи. За целта, която гониш, основните стъпки, които трябва да следваш са: избягвай преработени хранителни продукти; храни се с повече зеленчуци; по възможност включвай месото като гарнитура, а не като основно ястие и се храни с пълнозърнести храни, а не рафинирани.

Пий много течности

Едно от основните правила при изгарянето на калории е приемът на много течности. Това намалява желанието за постоянно хранене и помага на организма да функционира оптимално по време на физическа активност. Важно е да пиеш вода редовно през целия ден, особено по време на тренировка. Водата не само помага за изгаряне на калории, но и поддържа хидратацията на тялото, което е от съществено значение за ефективното усвояване на хранителните вещества и освобождаването на токсини от организма. 

Имай предвид, че водата сама по себе си не е достатъчна, за да възстанови всички загубени течности и хранителни вещества по време интензивни тренировки. Спортните напитки на Max Dynamics обаче съдържат нужните електролити, витамини и минерали, които подпомагат бързото и ефективно възстановяване след физическо натоварване. Изпробва ли вече нашата най-нова серия напитки с BCAA + L-Carnitine? Тези напитки са специално предназначени да те заредят с така нужните аминокиселини и хранителни вещества, които да ти помогнат за изгарянето на мазнини.